Patisony smażone w bułce

Patisony smażone w bułce to kolejny z naszych pomysłów na radzenie sobie z klęską urodzaju. No i cóż mogę powiedzieć… Danie jest świetne, a klęski urodzaju uwielbiamy!

Składniki:
patisony (średnie i duże)
jajka
bułka tarta
sól, pieprz
opcjonalnie dodatkowe przyprawy: czosnek, ulubione zioła
olej rzepakowy do smażenia

Jajka roztrzepujemy, dodajemy sól, pieprz i przyprawy. Patisony kroimy w talarki. Usuwamy gniazda nasienne jeśli są mocno rozwinięte. Moczymy obustronnie najpierw w jajku, a następnie obtaczamy w bułce.

Smażymy na oleju na złoty kolor do momentu, aż bułka stanie się chrupiąca. Wykładamy na ręcznik papierowy do odsączenia.

Smacznego!Patisony smażone w bułce

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.