Koreczki – idealna przekąska

Koreczki to jedna z kilku przekąsek, która dzięki różnorodnej kolorystyce może urozmaicić stół podczas każdej imprezy. Przygotowanie ich trwa tylko chwilę, a składniki można dobrać dokładnie według swoich upodobań.

Aa, zapomniałabym dodać. Niejednokrotnie zdarzało mi się przygotowywać je na jedną imprezę w wersji standard oraz wege na drugim talerzu.

Do przygotowania przekąski potrzebujemy wykałaczki (drewniane lub plastikowe), pół jabłka oraz składniki, dobrane pod gust nasz i naszych gości:

wędlina / kabanosy / kiełbasa
ser żółty
oliwki czarne i zielone
papryka
ogóreczki mini
kukurydza mini
cebulka mini
patisony marynowane
ser feta

Przygotowujemy składniki. Większe kroimy w grubą kostkę, mniejsze pozostawiamy. Ważne, żeby ładnie wyglądały na talerzu i żeby stworzone z nich koreczki były wygodne w konsumpcji. 🙂

Koreczki nadziewamy albo według jakiegoś klucza, albo w różnych konfiguracjach (dzięki czemu nasz „jeżyk” będzie bardziej urozmaicony).

Pysznym połączeniem koreczkowym jest również zestaw: pomidorki koktajlowe + bazylia + mozzarella w mini kulkach.
Koreczki

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.