Ciasteczka owsiane z miodem i bakaliami. Bez mąki.

Ciasteczka owsiane z miodem i bakaliami poratują nas w TE dni, kiedy po prostu TRZEBA zjeść coś słodkiego. W moim przypadku zazwyczaj zdarzają się one wtedy, gdy chwilę wcześniej postanawiam wykluczyć słodycze z codziennego menu. W takich sytuacjach ratują mnie różnego rodzaju ciasteczka owsiane. Bardzo przypadł mi do gustu poniższy przepis i dlatego dzisiaj właśnie nim chcę się z Wami podzielić 🙂

Składniki:
2 szklanki płatków owsianych
1/4 szklanki oleju
1/4 szklanki wody
3 łyżki miodu
1 łyżeczka siemienia lnianego
100 g mieszanki rozdrobnionych orzechów włoskich, migdałów, słonecznika

Przygotowanie:
Bakalie kroimy na mniejsze kawałki. W blenderze miksujemy płatki owsiane, a następnie dodajemy olej, wodę, miód, siemię lniane, bakalie i słonecznik. Dokładnie mieszamy.

Formujemy okrągłe, płaskie ciasteczka. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.

SMACZNEGO!

Instagram
RSS